Ένα βαρύ τίμημα που πληρώνει καθολικά η ανθρωπότητα στον αντίποδα όλων των τεχνολογικών εξελίξεων και του σύγχρονου μοντέλου διαβίωσης είναι τα Χρόνια Νοσήματα και η αυξητική τάση που παρουσιάζουν τις τελευταίες δεκαετίες.

Χρόνια ονομάζονται τα νοσήματα που διαρκούν για τρεις ή περισσότερους μήνες. Πρόκειται για παθήσεις που συνήθως απαιτούν συνεχή ιατρική φροντίδα ή παρεμποδίζουν τις καθημερινές δραστηριότητες των πασχόντων ή και τα δύο. Αυτές οι ασθένειες αποτελούν τις κύριες αιτίες θνησιμότητας και αναπηρίας και επηρεάζουν σημαντικά τις ετήσιες δαπάνες για την υγεία.

Παρά το γεγονός ότι το προσδόκιμο ζωής έχει επιμηκυνθεί, οι άνθρωποι επιδίδονται επί πολλές δεκαετίες της ζωής τους στη λήψη φαρμάκων, προσπαθώντας να αντιμετωπίσουν ασθένειες, οι οποίες είναι μη ιάσιμες.

Στις Η.Π.Α., ένας στους δύο πάσχει από κάποια μορφή Χρόνιου Νοσήματος και ένας στους τέσσερις από πολλαπλές Χρόνιες Παθήσεις.

 

Τι είναι τα Αυτοάνοσα, Χρόνια και Μεταβολικά Νοσήματα;

Πρόκειται για νοσηρές καταστάσεις που υποβόσκουν για χρόνια σε υποκλινική κατάσταση. Βαθιά μέσα στα κύτταρά μας συσσωρεύεται ανεπάρκεια, η οποία προέρχεται από την έλλειψη πολύτιμων για τον οργανισμό μας θρεπτικών συστατικών. Επίσης, συσσωρεύονται, πολλές φορές, στο σώμα μας ουσίες, οι οποίες δε μεταβολίζονται και παραμένουν «παγιδευμένες» στο λιπώδη ιστό των κυττάρων.

Η διαδικασία της συσσώρευσης ή της αποθήκευσης τέτοιων ουσιών διαρκεί για χρόνια, λειτουργεί ύπουλα, δεν ανιχνεύεται με τις συνήθεις εξετάσεις και κάποια στιγμή εκφράζεται με τη μορφή ενός Χρόνιου, Αυτοάνοσου ή Μεταβολικού νοσήματος.

 

Τρόποι Αντιμετώπισης Χρόνιων, Αυτοάνοσων και Μεταβολικών Νοσημάτων

Όλες αυτές οι χρόνιες παθολογικές καταστάσεις, οι οποίες εκδηλώνονται με κύριο γνώρισμα τη βιοχημική εκτροπή (κυτταρική ισορροπία του οργανισμού), έχουν αντικαταστήσει τις επιδημίες, τις λοιμώξεις και τις κακές συνθήκες υγιεινής του παρελθόντος ως κύριες αιτίες θανάτου. Τα άτομα που πάσχουν από Αυτοάνοσα, Χρόνια και Μεταβολικά Νοσήματα, κατά κόρον, υπόκεινται σε πολλαπλές φαρμακευτικές αγωγές, οι οποίες, ως είθισται, τείνουν να αυξάνονται σε βάθος χρόνου.

Η Χοληστερίνη, ο Διαβήτης, το Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου, η Παχυσαρκία, οι Θυρεοειδίτιδες, η Υπέρταση, η Σκλήρυνση Κατά Πλάκας και εκατοντάδες άλλα γνωστά ή λιγότερο γνωστά σύνδρομα και νοσήματα, από τη στιγμή που εμφανίζονται, συνοδεύουν τους ασθενείς καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους.

 

Οι μέθοδοι αποκατάστασης της Βιοχημικής Ισορροπίας

Η θεραπευτική αντιμετώπιση όλων αυτών των ασθενειών, οι οποίες μας κρατούν δέσμιους και αποδεκατίζουν το σύγχρονο πληθυσμό, οφείλει να είναι αιτιολογική κι όχι συμπτωματική και να προσανατολίζεται στην επαναφορά της βιοχημικής ισορροπίας του οργανισμού, κυρίως σε κυτταρικό επίπεδο.

Η χορήγηση των οποιωνδήποτε αγωγών, όταν εστιάζει στη σωστή θρέψη και στην εύρυθμη μεταβολική ικανότητα για την παραγωγή σωστής καύσης στο εσωτερικό των κυττάρων, ενισχύει την ικανότητα του οργανισμού για Αυτοΐαση.
Όλη η Ιατρική Επιστήμη υφίσταται βασιζόμενη σε αυτή τη μοναδική, έμφυτη ικανότητα αυτοΐασης, που χαρακτηρίζει το ανθρώπινο σώμα. Καμία αγωγή, κανένα φάρμακο, καμία ιατρική μέθοδος δε θα μπορούσε να υπάρξει και να είναι αποτελεσματική χωρίς αυτήν.

Επίσης, χρειάζεται να δίνεται η απαραίτητη προσοχή στο είδος των εξετάσεων. Μόνο εξειδικευμένες εξετάσεις έχουν τη δυνατότητα να εντοπίσουν τα πραγματικά αίτια που προκαλούν οποιαδήποτε βιοχημική εκτροπή, η οποία με τη σειρά της οδηγεί στην εκδήλωση ενός ή περισσότερων Χρόνιων νοσημάτων.

Αφού ανιχνευθούν τα πραγματικά αίτια που συνέτειναν στην εμφάνιση μίας νόσου, τότε και μόνο τότε, μία εξατομικευμένη θεραπευτική αγωγή μπορεί να αντιμετωπίσει επαρκώς Χρόνιες παθήσεις, Σύνδρομα, Αυτοάνοσα νοσήματα και σε πολλές περιπτώσεις να τα εξαλείψει.

Με αυτές τις μεθόδους, η βιοχημεία του κυττάρου αποκαθίσταται, χτίζοντας παράλληλα υγεία, μέσα από την καταπολέμηση των αιτιών που προκαλούν την εκάστοτε νόσο.

 

Δρ. Κοΐνη Νικολέτα, Μ.D.
Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, PgD in Genomic Medicine and Healthcare
Ιατρός Λειτουργικής, Αντιγηραντικής, Προληπτικής και Αναγεννητικής Ιατρικής
(Diplomate and Board Certified in Anti-aging, Preventive, Functional and Regenerative Medicine from
A4M (American Academy in Antiaging Medicine).

 

Διαβάστε επίσης


Πως ενδυναμώνουμε φυσικά το Ανοσοποιητικό μας Σύστημα;

Υπέρταση – Πως μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε φυσικά;

Αυτοανοσία & Διατροφή