Η Εμμηνόπαυση, είναι το σήμα κατατεθέν της Γήρανσης στις γυναίκες.

Βεβαίως πολλές και πολλοί θα πουν, «μα είναι φυσικό». Και βέβαια είναι «φυσικό». Το ίδιο όπως και η εγκυμοσύνη, ως αποτέλεσμα της ελεύθερης επαφής, που δεν απέτρεψε ωστόσο δισεκατομμύρια γυναίκες να λάβουν και Ιατρούς να χορηγήσουν, αντισυλληπτικά χάπια για την αποφυγή σύλληψης. Αυτά τα συνδυασμένα αντισυλληπτικά χάπια(pills), ήταν και είναι, οι Συνθετικές χημικές – Αλλογενείς Ορμόνες, που σας έδιναν τη χαρά να απολαμβάνετε με αντισυλληπτική ασφάλεια τις επαφές σας και να μην νοιώθετε πόνους στους μαστούς.

Είναι τραγική ειρωνεία, πόσες γυναίκες πήραν στη νεανική τους ηλικία, αντισυλληπτικά δισκία, «ορμόνες» δηλαδή κατασκευασμένες από μεταλλαγμένα Συνθετικά Οιστρογόνα, Ψεύτικη Προγεστερόνη, και ενίοτε Τεστοστερόνη.

Ταυτόχρονα, ήδη πολλά εκατομμύρια γυναίκες, έχουν λάβει ή λαμβάνουν Συνθετική Θ.Ο.Υ (HRT), δηλαδή Συνθετική Θεραπεία Ορμονικής Υποκατάστασης. Ουσιαστικά, τις ίδιες συνθετικές ορμόνες, με τα αντισυλληπτικά δισκία.

Οι Ιατροί που συνέστησαν και συστήνουν αυτές τις θεραπείες, δεν είχαν και δεν έχουν πραγματικά ιδέα για τον τραγικό αντίκτυπο που θα είχαν στη μελλοντική γονιμότητα των ασθενών τους αυτές οι Συνθετικές Ορμόνες. Σήμερα πλέον, τουλάχιστον από δεκαπενταετίας, Ιατροί και Ερευνητές παγκόσμια, βρίσκονται σε κατάσταση πανικού, καθώς η Ιατρική κοινότητα, ξεκινά να ανακαλύπτει το μέγεθος της Τοξικότητας των Συνθετικών Ορμονών, όπου και όπως αυτές χρησιμοποιούνται.

Συνδυασμένα αντισυλληπτικά δισκία, δόθηκαν επί δεκαετίες, περιέχοντας δυο «συνθετικά ορμονικά ανάλογα». Έτσι αντί για Προγεστερόνη, ο γυναικείος οργανισμός λάμβανε “ψεύτικη Προγεστερόνη”, δηλαδή Προγεστίνες, Προγεσταγόνα, Προγεστερινοειδή, Μεδροξυπρογεστερόνη και πολλά άλλα, σε συνδυασμό αντί για Οιστρογόνα, με μεταβολίτες οιστρογόνων αλόγων, οιστρογονοειδή από ούρα εγκύων φοράδων, που καμία σχέση δεν έχουν με τα Ανθρώπινα Οιστρογόνα.

Αφού δημιουργήθηκαν Καρκίνοι Ενδομητρίου, Μαστών και Ωοθηκών, έγινε προσπάθεια μικρότερων δόσεων και συνδυασμός πολύ αργότερα με μόρια Φυσικής Προγεστερόνης, που βρέθηκε σε φυτά και θεραπείες από τις παρενέργειες των Καρδιολογικών προβλημάτων, του Καρκίνου του Μαστού, των εμβολών και των διαταραχών συναισθήματος.

Ωστόσο και πάλι, αντίθετα με την αληθινή Προγεστερόνη, η οποία έχει μια ρυθμική και κυκλική εμφάνιση στον γυναικείο οργανισμό για δύο εβδομάδες, κάθε μήνα, η λήψη των συνδυασμένων χαπιών γίνεται καθημερινά.

Στην πραγματικότητα, ο συνδυασμός οιστρογόνων αλόγων και «ψεύτικης» Προγεστερόνης, δε μπορεί να δημιουργήσει ένα φυσιολογικό κύκλο, παρά το ότι δεν προωθείται σαν Θ.Ο.Υ. (H.R.T.). Είναι χημικά αφενός και αφετέρου χορηγούνται σε «στατική δόση».

Οι ίδιες οι κατασκευάστριες εταιρείες, περιγράφουν τις παρενέργειες στο έντυπο εντός των σκευασμάτων τους και συνεχείς μελέτες δημοσιεύουν την τοξικότητα αυτών των σκευασμάτων.

Τελικά, οι Συνθετικές Θεραπείες Ορμονικής Υποκατάστασης (H.R.T.), όχι μόνο αυξάνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης Καρκίνων, αλλά και ευθύνονται για Καρδιαγγειακά Νοσήματα (πρώτο αίτιο θανάτου παγκοσμίως) και Εγκεφαλικά επεισόδια.

Ωστόσο, οι Ορμόνες που κατασκευάζονται στο σώμα μας, κάνουν ακριβώς τα αντίθετα. Μας προστατεύουν.

 

Dr. Κυριάκος Τίγκας, M.D.

Χειρουργός Γυναικολόγος – Μαιευτήρας
Εξειδίκευση σε: Λειτουργική Ιατρική,
Ορμονική Υποκατάσταση γυναικών με Βιομιμητικές Ορμόνες,
Χειρουργική Ογκολογία, Χειρουργική Μαστού

 

Διαβάστε επίσης


Θεραπείες Ορμονικής Υποκατάστασης με Βιομιμητικές Ορμόνες

Η σωστή διατροφή για την Πρόληψη και Θεραπεία Ασθενειών

Τελομερή και γήρανση