Η πρόσφατη και εξελισσόμενη πανδημία από τον Κορωνοϊό COVID-19 έφερε στο προσκήνιο πολύ πιο έντονα μια σειρά ερωτημάτων σε σχέση με τους ανθρώπους που πάσχουν από χρόνια νοσήματα και όχι μόνο.
Τα άτομα αυτά, όπως και οι ηλικιωμένοι, έχουν ως κοινό παρονομαστή ένα μη ικανό ανοσοποιητικό σύστημα το οποίο δεν τους βοηθά να αντιμετωπίσουν επαρκώς τον «εισβολέα».
Τα χρόνια νοσήματα, όπως είναι ο Διαβήτης, η Υπέρταση, η Παχυσαρκία, τα νοσήματα που σχετίζονται με το έντερο, το Μεταβολικό Σύνδρομο, η Δυσλιπιδαιμία και πολλά άλλα, από τα οποία πάσχει ένα τεράστιο ποσοστό του πληθυσμού, έχοντας ένα ή περισσότερα από αυτά, αποδεικνύονται και ο αδύναμος κρίκος στην παρούσα κατάσταση.
Κυτταρική ή χυμική ανοσία
Ο ανθρώπινος οργανισμός διαθέτει ένα μηχανισμό άμυνας γνωστό ως ανοσοποιητικό σύστημα εκ γενετής. Είναι αυτός που μας επιτρέπει να επιβιώνουμε και να αντιμετωπίζουμε συνεχώς βακτήρια, πάσχοντα κύτταρα, ιούς, ξένα σώματα κ.τ.λ.
Ο ιός SARS-Cov-2 είναι πλέον σίγουρο ότι προκαλεί ανεπάρκεια σε πληθώρα οργάνων όταν και εφόσον το ανοσοποιητικό μας σύστημα δεν μπορεί να τον αντιμετωπίσει επαρκώς.
«Πώς μπορώ να ενισχύσω το ανοσοποιητικό μου σύστημα;»
Τουλάχιστον την τελευταία εικοσαετία η Βιοϊατρική έρευνα έχει εστιάσει στις αλλαγές που παρατηρούνται στο ανοσοποιητικό σύστημα ασθενών που πάσχουν με Χρόνια Νοσήματα.
Τα αίτια εντοπίζονται σε κυτταρικές ανεπάρκειες ή συσσωρεύσεις ξένων σωμάτων που έχουν ως αποτέλεσμα την μειωμένη ανοσοποιητική απόκριση του οργανισμού.
Ιατρικά πρωτόκολλα ενίσχυσης του ανοσοποιητικού ανά κατηγορία νοσημάτων
Η χρονιότητα της νόσου δύναται να αποκατασταθεί σταδιακά ανά νόσημα ή συνδυασμό παθήσεων με ισχυρά blend μικροθρεπτικών συστατικών υψηλής περιεκτικότητας πάντοτε με ιατρική αγωγή και καθοδήγηση.
Αποκαθιστώντας τις λειτουργικές αιτίες που παράγουν τα χρόνια νοσήματα και ενισχύοντας παράλληλα το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού καταφέρνουμε σταδιακά να αποκαταστήσουμε στο μέγιστο βαθμό τη φυσική ανοσία που εκ γενετής όλοι μας είμαστε προγραμματισμένοι να διαθέτουμε.
«Ποιοι είναι οι σωστοί συνδυασμοί βιταμινών, μετάλλων και άλλων συστατικών που θα προσφέρουν το μέγιστο όφελος στον οργανισμό μου και σε ποιες δόσεις;»
Όλοι μας γνωρίζουμε πως η Βιταμίνη D είναι ουσιώδης για την υγεία μας. Αλλά σε τι ποσότητα; Επηρεάζεται η δόση της απαιτούμενης βιταμίνης D από την ηλικία του ατόμου ή το συνολικό ιατρικό του ιστορικό; Η απάντηση είναι προφανής.
Όπως όλοι μας είμαστε διαφορετικές οντότητες, το ίδιο διαφορετικές είναι και οι ανάγκες μας. Η λογική του «ένα σκεύασμα» για όλους είναι πλέον παρωχημένη και ασύνδετη με τη σύγχρονη ιατρική.
Η σύγχρονη Ιατρική πραγματικότητα έχει τη δυνατότητα να διαγνώσει τις ελλείψεις σε μοριακό και κυτταρικό επίπεδο. Να βρει δηλαδή ποιοι είναι οι «εργάτες» του κυττάρου που λείπουν και πρέπει να αναπληρωθούν. Ο καθορισμός του blend (αγωγής μικροθρεπτικών συστατικών) γίνεται εξατομικευμένα, ισορροπημένα και στοχευμένα στις πραγματικές ελλείψεις.
Βασικά Δεδομένα για κάθε επιδημία
Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι η προσβολή από έναν ιό, τελειώνει σε δύο περιπτώσει. Πρώτον όταν εκτεθεί σε αυτόν το μεγαλύτερο ποσοστό μίας κοινότητας (ανοσία αγέλης) ή δεύτερον όταν γίνονται στοχευμένες παρεμβάσεις εμβολιαστικά στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.
Άρα και μέχρι να έχουμε το εμβόλιο ο πληθυσμός θα συνεχίσει να είναι εκτεθειμένος και ευάλωτος.
Διαβάστε επίσης
Αφήστε μια απάντηση