Τα Αυτοάνοσα Νοσήματα δημιουργούνται όταν ο ίδιος μας οργανισμός επιτίθεται στον εαυτό του και καταστρέφει τα δικά του κύτταρα, ιστούς και όργανα.
Σήμερα υπολογίζεται ότι:
– Υπάρχουν πάνω από 100 διαφορετικά Αυτοάνοσα Νοσήματα, ενώ συνεχώς προστίθενται και καινούργια.
– 1 στους 5 ανθρώπους των δυτικών χωρών, πάσχουν από τουλάχιστον ένα Αυτοάνοσο Νόσημα.
Στη βιοχημική αλλοίωση του κυττάρου συμβάλλουν πολλοί παράγοντες, που δεν συνδέονται μόνο με τη γονιδιακή μας προδιάθεση, αλλά κυρίως με παράγοντες, όπως είναι η κακή διατροφή, οι τοξίνες στις οποίες εκτιθέμεθα καθημερινά, η ακτινοβολία, το στρες και άλλα.
Παλιότερα πιστεύαμε ότι το ανοσοποιητικό μας σύστημα άρχιζε ξαφνικά να επιτίθεται στον εαυτό του, για αδιευκρίνιστους λόγους.
Πλέον όμως, έχει δοθεί μια πιο σαφής εξήγηση γι’ αυτό το φαινόμενο.
Όταν το κύτταρο μας υφίσταται αλλοιώσεις από τους εξωγενείς παράγοντες, αλλάζει ως προς τη δομή του. Σε σημείο τέτοιο μάλιστα, που πλέον δεν αναγνωρίζεται από τον οργανισμό ως δικό μας.
Τα αίτια, λοιπόν, των Αυτοάνοσων Νοσημάτων αυτών εντοπίζονται βαθιά μέσα στο κύτταρο. Η φυσιολογική λειτουργία, η ομοιόσταση δηλαδή του κυττάρου έχει καταστραφεί και τότε ο οργανισμός μας, επιτίθεται στον εαυτό του.
Έτσι, ο οργανισμός ενεργοποιεί τους αμυντικούς του μηχανισμούς και με αυτόν τον τρόπο, εκφράζονται τα Αυτοάνοσα Νοσήματα.
Πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί μια Αυτοάνοση ασθένεια;
Η προσέγγιση που ακολουθείται κατά βάση είναι «πυροσβεστική». Δηλαδή οι φαρμακευτικές αγωγές στοχεύουν στο να αντιμετωπίσουν τα συμπτώματα, είτε στο να αναχαιτίσουν παροδικά τη Νόσο, η οποία όμως σύντομα ξαναεκφράζεται.
Αντίθετα, η αιτιολογική προσέγγιση για την αντιμετώπιση των Αυτοάνοσων παθήσεων, φαίνεται ότι αντεπεξέρχεται καλύτερα, αφού στοχεύει στην πηγή του προβλήματος, στα αίτια δηλαδή που την προκαλούν.
Η απομόνωση των παραγόντων που αλλοιώνουν βιοχημικά τα κύτταρά μας ανευρίσκονται μέσω εξειδικευμένων κυτταρικών εξετάσεων. Στη συνέχεια, η αποκατάσταση γίνεται χορηγώντας τα κατάλληλα μικροθρεπτικά συστατικά, έτσι ώστε τα κύτταρα να αυτοϊαθούν.
Καθώς η κυτταρική ισορροπία σταδιακά αποκαθίσταται, το Αυτοάνοσο Νόσημα παύει πλέον οριστικά να εκφράζεται.
Οι θεραπείες αυτές, οι οποίες ονομάζονται «Αιτιολογικές ή «Λειτουργικές», με δεδομένο ότι συνδράμουν στη σωστή λειτουργία κυττάρων και ιστών, είναι οι μοναδικές, που, στατιστικά, μπορούν, όχι απλώς να ανακόψουν, αλλά και να αντιστρέψουν τα περισσότερα από τα Αυτοάνοσα Νοσήματα.
Δρ. Κοΐνη Νικολέτα, Μ.D.
Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, PgD in Genomic Medicine and Healthcare
Ιατρός Λειτουργικής, Αντιγηραντικής, Προληπτικής και Αναγεννητικής Ιατρικής
(Diplomate and Board Certified in Anti-aging, Preventive, Functional and Regenerative Medicine from
A4M (American Academy in Antiaging Medicine).
Διαβάστε επίσης
Τα πραγματικά αίτια των αυτοάνοσων νοσημάτων
Γεια σας.
Ηθελα να κανω μια ερωτηση η οποια σχετιζεται με το αρθρο σας για τα αυτοανοσα.
Αντιμετωπιζεται η σκληρυνση κατα πλακας?
Ευχαριστω
Ναι μπορεί να αντιμετωπιστεί
Αντιμετωπιζεται το Μοσχοβιτς? Ευχαριστώ
Μπορείτε να καλέσετε στο 210 61 09 435 για αναλυτικές οδηγίες
Μοσχοβιτς εχω και εγω με υποτροπή μετα απο 2,5 χρόνια!!!
Παρακαλώ πολύ θα ήθελα να ξέρω αν αντιμετωπιζεται η ΝΟΣΟΣ ΕΛΛΑΧΙΣΤΩΝ ΑΛΟΙΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ , εδώ και τρία χρόνια εξαρτομαι από κορτιζόνη (25 mil καθημερινά )
Χαίρετε
Μπορείτε να καλέσετε στο 210 61 09 435 για αναλυτικές οδηγίες για την πορεία που πρέπει να ακολουθήσετε.
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΕΧΩ ΤΗ ΝΟΣΟ GRAVES ΥΠΕΡΘΥΡΕΟΕΙΔΙΣΜΟ (ΕΞΩΦΘΑΛΜΟ).
ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΑΝΟΣΟ .ΤΟ ΕΧΩ 1,5 ΧΡΟΝΟ ΠΑΙΡΝΩ PROTHYRIL 50mg ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΕΝΔΟΦΛΕΒΙΑ ΚΟΡΤΙΖΟΝΗ 1,5 ΜΗΝΑ.ΘΕΡΑΠΕΥΕΤΑΙ?ΕΑΝ ΝΑΙ ΠΟΤΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΛΕΙΣΩ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
ΜΕ ΤΗΝ ΚΑ. ΚΟ’Ι’ΝΗ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
Χαίρετε, ναι μπορεί να αντιμετωπιστεί.
Μπορείτε να καλέσετε στο 210 61 09 435 για αναλυτικές οδηγίες για την πορεία που πρέπει να ακολουθήσετε.
Γειασας.η μητερα μου κανει αιμοκαθαρση 2 μηνες.μετα απο ειδικες εξετασεις βρηκαν οτι προηλθε απο αγγειητιδα και λυκο.αυτοανοσα μου ειπαν.ειναι 80 χρονων..εχει θεραπεια η θα τη χασω?
Χαίρετε.
Μπορείτε να καλέσετε στο 210 61 09 435 για αναλυτικές οδηγίες για την πορεία που πρέπει να ακολουθήσετε.
Πάσχω απο υποθυρεοειδισμο χασιμοτο,λεύκη σε αρχικο σταδιο,και ψωριαση ονοιχων κ αυτο σε λιγη εκταση ακομα.Υπαρχει θεραπεια σε κυτταρικο επιπεδο;;μην ελπιζω ασκοπα !ευχαριστω
Χαίρετε, μπορείτε να καλέσετε στο 210 61 09 435 τα Αυτοάνοσα Νοσήματα που αναφέρεται αντιμετωπίζονται.
Καλησπέρα σας. Πρόσφατα διαγνωστηκα με σαρκοείδωση και μου χορήγησαν κορτιζόνη. Θα ήθελα να μάθω αν αντιμετωπίζεται. Ευχαριστώ πολύ.
Χαίρετε,
Η σαρκοείδωση μπορεί να αντιμετωπιστεί. Μπορείτε να καλέσετε στο 210 2204100 για αναλυτικές οδηγίες όπως επίσης και για την
πορεία που πρέπει να ακολουθήσετε.