Μια ντομάτα μα τι ντομάτα

 

Αρχές Ιουλίου, σε ένα κεντρικό μανάβικο, μπροστά σε πολλές κόκκινες και ομοιόμορφες ντομάτες.

Μα πώς είναι δυνατόν Ιούλιο μήνα, να είναι όλες ακριβώς το ίδιο;  Πώς είναι δυνατόν;

Δεν κρατήθηκα και ρώτησα. «Είναι ντομάτες θερμοκηπίου». Μα Ιούλιο μήνα;  Απάντηση δεν πήρα.

Βρέθηκα σε απόγνωση. Σκέφτηκα πόσο καταδικασμένοι είμαστε. Θυμήθηκα τη ντομάτα που κάποτε έτρωγα.

Πήγα δίπλα στο ψαράδικο, να αγοράσω τσιπούρες. Και αυτές ίδιες ήταν, ίδιο χρώμα, ίδιο μέγεθος.

Ας πάω στο χασάπη λοιπόν. Έχετε δει κοτόπουλο με οκτώ πόδια; Τυποποιημένες συσκευασίες πάλι, με ομοιόμορφα μπουτάκια από κοτόπουλο.

Δεν έχουμε καμία ελπίδα. Δεν μπορούμε να φάμε, να πιούμε, να εισπνεύσουμε τίποτα φυσιολογικό. Δεν μπορούμε να βρούμε κάτι το οποίο να είναι όπως θα έπρεπε , φυσικό και απαράλλακτο με τις προδιαγραφές της φύσης. Τις φυσιολογικές.

Το 88% του παγκόσμιου πληθυσμού πάσχει από Χρόνια και Αυτοάνοσα Νοσήματα βάσει  του W.H.O.  Γιατί άραγε;

Νοσήματα - diseases

Νοσήματα – diseases

 

Μπορεί το προσδόκιμο ζωής να έχει αυξηθεί θεαματικά και οι άνθρωποι να μην πεθαίνουν μαζικά πια από νοσήματα όπως λοιμώξεις, ευλογιά, ιλαρά, πολιομυελίτιδα, τύφο, ανεμοβλογιά, δυσεντερίες, αλλά πλέον τίθεται ένα διαφορετικό ερώτημα, εξίσου σημαντικό.

Ζούμε ογδόντα με ενενήντα χρόνια, εκ των οποίων τα μισά περίπου άρρωστοι.

Από Χρόνια νοσήματα όπως Χοληστερίνη, Σακχαρώδη Διαβήτη, Παχυσαρκία και περιττά κιλά,  Υπέρταση, διάφορα Σύνδρομα, Αυτοάνοσα Νοσήματα, που καταλήγουν σε καρδιοπάθειες και διάφορες άλλες εκφυλιστικές νόσους.

Τη μισή μας περίπου ζωή, λαμβάνουμε φάρμακα. Και ανησυχούμε μονίμως για την υγεία μας.

Όλα τα σύγχρονα Χρόνια Νοσήματα, που αποδεκατίζουν και ταλαιπωρούν τον πληθυσμό, είναι απόρροια των συνθηκών διαβίωσης, σε έναν πλανήτη που αλλάξαμε και εκτρέψαμε από το φυσιολογικό.

Το προσδόκιμο ζωής, που εσφαλμένα πιστεύουν πολλοί ότι αυξήθηκε λόγω της Ιατρικής, είναι απόρροια του ελέγχου της υγιεινής. Δηλαδή, της βελτίωσης του τρόπου ζωής, σε σχέση με το πόσιμο νερό, την υγιεινή των τροφίμων, σε συνδυασμό με την ανακάλυψη  των αντιβιοτικών.

Από την άλλη, το ανθρώπινο σώμα δε μπορεί να προσαρμοστεί τόσο γρήγορα στις νέες συνθήκες, που διαμορφώθηκαν στον πλανήτη τα τελευταία εκατό χρόνια. Οι ανοχές των φυσιολογικών ορίων του οργανισμού μας, ενός οργανισμού που διέπεται από αρμονία και λειτουργική ικανότητα αυτό-επισκευής, δε μπορούν να ανταποκριθούν, στο φορτίο που του επιβάλλεται. Τις συνθήκες διαβίωσης που αφορούν στη μη φυσιολογική αλυσίδα τροφών καθώς και τοξικών και ακτινοβολίας, που βρίσκονται παντού γύρω. Το σώμα μας δεν προλαβαίνει να επιδιορθώνει τις βλάβες, που προκαλούν η έλλειψη ζωτικών θρεπτικών συστατικών και η χρήση χημικών, με αποτέλεσμα να μπαίνει σε μια διαδικασία Χρόνιας Φλεγμονής (προθάλαμος νόσου) για πολλά χρόνια.

 

Πώς θα μπορούσαμε να απαντήσουμε σε αυτό το σύγχρονο ερώτημα, που αφορά στην ποιότητα της ζωής μας;

Προφανώς, δεν μπορούμε να αντιστρέψουμε αυτές στις συνθήκες οι οποίες έχουν δημιουργηθεί είτε από άγνοια, είτε στο βωμό του κέρδους.

Οι απαντήσεις δεν είναι εύκολες. Τα δεδομένα για το τι θα μπορούσαμε ίσως να κάνουμε, βρίσκονται διάσπαρτα παντού.

Πολλές φορές σκεπασμένα από τόνους παραπληροφόρησης και άχρηστων συμβουλών, καθώς και ρηχής ή λανθασμένης αντιμετώπισης.

Το να μπορείς να χτίσεις και να διατηρήσεις την Υγεία, σε έναν τοξικό πλανήτη, φαντάζει παρόμοιο με το να κατοικήσουμε στον Άρη.

Ο δρόμος όμως που πρέπει να ακολουθήσουμε, είναι συγκεκριμένος.

 

Επαναφορά στο φυσιολογικό, μέσω της Ιατρικής Τεχνογνωσίας που το αποκαθιστά.

Φυσιολογικό, είναι ό,τι λειτουργεί με τις προδιαγραφές για τις οποίες δημιουργήθηκε. Το ανθρώπινο σώμα, φτιάχτηκε για να κυνηγά. Άρα να κινείται. Το ανθρώπινο σώμα φτιάχτηκε για να πεινά και να λειτουργεί με στέρηση τροφής. Να  τρώει λίγο και συχνά. Να διατρέφεται με καρπούς , χόρτα, άγριο σιτάρι και κρέας. Οι  σωστές προδιαγραφές διατροφής, αφορούν στην κατανάλωση τριών ειδών τροφών. Υδτάνθρακες,  Πρωτεΐνες και  Λίπος που πρέπει να βρίσκονται σε Ισορροπία μεταξύ τους. Όχι επεξεργασμένους υδατάνθρακες, όχι μόνο πρωτεΐνες , όχι μόνο λίπος.

 

Τι όμως μπορούμε να κάνουμε

Μαζί με τις τροφές, πρέπει να προσλαμβάνουμε επίσης ΒιταμίνεςΙχνοστοιχεία και Μεταλλικά στοιχεία, που είναι ζωτικά για τη φυσιολογική λειτουργία, σε συγκεκριμένες ποσότητες και αναλογίες μεταξύ τους.

Όσο άρα, τα τρόφιμα μας στερούνται από αυτά, οφείλουμε να τα λαμβάνουμε μεμονωμένα, σαν συμπληρώματα. Όχι όμως σε τυχαίους, συνδυασμούς ή ποσότητες.

Χιλιάδες διαφορετικά χημικά συστατικά, τοξίνες, φάρμακα, ακτινοβολίες λειτουργούν συσσωρευτικά (Βιοσυσσώρευση), σε συνδυασμό ή σε ποσότητες και καταστρέφουν  το ανοσοποιητικό μας σύστημα, αφού αλλοιώνουν τη βιοχημική ισορροπία των κυττάρων μας.

Η απομάκρυνση όλων αυτών των επιβλαβών παραγόντων (Αποτοξίνωση – Detoxification) επιβάλλεται να γίνει ταυτόχρονα με την αποκατάσταση των ελλείψεων.

Ο επαναπροσδιορισμός του φυσιολογικού και της αποκατάστασης της καλής υγείας, πρέπει να σταματήσει να είναι μυωπικός. Όταν ένα δάσος καίγεται, εμείς πρέπει να σταματήσουμε να κοιτάμε το δέντρο.

Όταν κάποιος νοσεί, από Χρόνιες ή Αυτοάνοσες ασθένειες, θα πρέπει να βρίσκουμε την αιτία και όχι να καλύπτουμε το σύμπτωμα με χημικό τρόπο.
Λειτουργική Ιατρική - functional-medicine-and-symptoms

Λειτουργική Ιατρική – functional-medicine-and-symptoms

 

Η Ιατρική, οφείλει εξ ορισμού και φυσιολογικά να αντιμετωπίζει, την ολότητα του οργανισμού, ως ενιαία και αδιαίρετη.

Σε μοριακό και κυτταρικό επίπεδο να φροντίζει για την αποκατάσταση του κυττάρου, σε σχέση με τη συσσωρευμένη ανεπάρκεια ή το τοξικό φορτίο, αποκαθιστώντας τη βιοχημική του ισορροπία.

Ενδυναμώνοντας έτσι την υγεία, δηλαδή ολόκληρο τον οργανισμό, που έχει την τάση της αυτοασης  από μόνος του και το “ευ ζην” του ανθρώπου.

Μόλις τα τελευταία χρόνια, έχοντας πια κατανοήσει και διαπιστώσει, πώς επηρεάζεται η βιοχημική σύσταση σε επίπεδο κυττάρου, επιστήμονες και πρωτοπόρα ερευνητικά κέντρα μπορούν να μιλούν πλέον, για αποκατάσταση των Μεταβολικών, Χρόνιων και Αυτοάνοσων Νοσημάτων.

 

Δρ. Κοΐνη Νικολέτα, Μ.D.
Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, PgD in Genomic Medicine and Healthcare
Ιατρός Λειτουργικής, Αντιγηραντικής, Προληπτικής και Αναγεννητικής Ιατρικής
(Diplomate and Board Certified in Anti-aging, Preventive, Functional and Regenerative Medicine from
A4M (American Academy in Antiaging Medicine).

 

Διαβάστε επίσης


Καφές: Άρωμα,Απόλαυση αλλά και Καλή Υγεία

Χοληστερίνη vs Ομοκυστεΐνη ποιός είναι ο ένοχος τελικά;

Βιταμίνη D – Η βιταμίνη του ήλιου